Υγεία

Υγεία!

“Ενημέρωση, πρόληψη και συμπαράσταση σε ώρα ανάγκης για όλους! Χωρίς άγχος, αναμονή και δυσανάλογα έξοδα”

Υλοποιούμε άμεσα:

Αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες:

  • Κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών (πχ ασθενείς με καρκίνο, ΑΜΕΑ κλπ) προκειμένου να σταματήσει η απαράδεκτη σημερινή ταλαιπωρία να περιμένουν 3 και 4 ώρες σε κάποια εξειδικευμένα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να πάρουν ειδικά φάρμακα.
  • Ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ εντός 24 ωρών για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού (πολίτες άνω των 65 ετών, ΑΜΕΑ κλπ.). Οι ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού αποκτούν απόλυτη προτεραιότητα στον προγραμματισμό των ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΠΥ μέσω της υιοθέτησης του βρετανικού συστήματος, σύμφωνα με το οποίο ένα ποσοστό των ημερήσιων ραντεβού κάθε γιατρού αφορά αυτές τις ομάδες πληθυσμού.
  • Επέκταση της διάρκειας των επαναλαμβανόμενων συνταγών για τους χρονίως πάσχοντες, ώστε να μειώνεται η ταλαιπωρία των ασθενών με χρόνια νοσήματα για τη χορήγηση επαναληπτικής συνταγής.
  • Παράλληλα απελευθερώνεται ο χρόνος των γιατρών. Για να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που παρέχονται σε κάθε πολίτη, τα νοσοκομεία θα λειτουργούν με συγκεκριμένους στόχους, διαφάνεια και λογοδοσία και θα εισαχθεί επαγγελματικό μάνατζμεντ για να εγκαταλειφθούν επιτέλους οι κομματικές προσλήψεις, οι αυτοσχεδιασμοί και η προχειρότητα.
  • Καθολική εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους με αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Και προχωρούμε σε:

  • Ελεύθερη επιλογή οικογενειακού γιατρού, ο οποίος θα βοηθάει αποφασιστικά στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, τη θεραπεία και την παραπομπή στο νοσοκομείο όταν υπάρχει ανάγκη.
  • Όλοι οι Έλληνες μπαίνουν σε πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων που θα καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ. Με στόχο να αντιμετωπίζονται έγκαιρα οι ασθένειες και να βελτιώνεται η ποιότητα ζωής ανεξάρτητα από την ηλικία.
  • Περαιτέρω αξιοποίηση της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας και των πληροφοριακών συστημάτων για τη βελτίωση και την επίσπευση των διαδικασιών διάγνωσης και περίθαλψης των ασθενών (τηλεϊατρική) αλλά και στη θέσπιση «ηλεκτρονικού βιβλιαρίου».
  • Καμπάνια ενημέρωσης στα πρότυπα του αντίστοιχου Αγγλικού προγράμματος πρόληψης: - Ενθάρρυνση του πληθυσμού να διακόψει το κάπνισμα, να ασκείται περισσότερο, να ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή με μειωμένα λιπαρά και ζάχαρη, να μειώσει την κατανάλωση αλκοόλ.
  • Δημιουργία της πρώτης εθνικής πλατφόρμας ενημέρωσης των πολιτών και των επαγγελματιών υγείας για τις συνέπειες των υγιεινών και ανθυγιεινών επιλογών μας και τη διασύνδεσή τους με σοβαρά νοσήματα, όπως ο διαβήτης, οι καρδιοπάθειες, το εγκεφαλικό, ο καρκίνος, η άνοια.